Rätt jaktutrustning för fiske skyddar sälarna

Landets kustfiskare har problem med den stora ökningen av sälar i Östersjön varje år. Den stora ökningen ökar risken för att sälarna skadas av fiskeutrustningen vilket många är motiverade att förebygga. Istället försöker man nu skapa utrustning som skrämmer bort sälarna.

Är du den som har planerat en fiskeresa på Östersjön? Då har du ett riktigt äventyr framför dig. Hitta rätt jaktutrustning för fiskeresan på till exempel fahallenjakt.se och känns dig väl förberedd. Det gäller dock att du väljer rätt typ av utrustning för att vara säker på att inte skada andra djur i vattnet, vilka kan vara intresserade av just dina fällor och krokar. Det är nämligen så att just i Östersjön förökar sig gråsälarna kraftigt, med hela 8 procent varje år, vilket skapar större och större risk för att sälarna skadas av fiskeutrustning.

Just kustfisket använder sig av stora fiskeredskap som sälarna är intresserade av vilket skapar ett problem då sälarna kan ta skada. Men för att minska problemet vill man nu istället skapa jaktutrustning för fiske som skrämmer bort sälarna, för att minska risken för att de fastar i fällor som nät och burar, skriver forskning.se. Man har tagit detta arbete på ett större allvar just nu och vill jobba fram en bra och långvarig lösning.

Den perfekta platsen för fiske

Men är det inte Östersjön som lockar? Det finns mängder av andra fina sjöar och hav att fiska i runt om i landet. Har du inte redan bestämt dig för vart du ska uppleva ditt fiskeäventyr finns bra tips från Fiskjournalen. I en artikel beskrivs fiskemöjligheter och paradis i Sverige och Norge. Vad som menas med en perfekt plats för fiske är den plats som både är bekväm och vacker samtidigt som det finns goda chanser till att det nappar på kroken.

Trevlig fisketur!