Monstergädda fångad

En gädda som kommit att benämnas som en riktig monstergädda på grund av sin fantastiska vikt på hela 14.09 kilo har fiskats upp i Norrlandfisk krok sportfiske – och det var inte direkt en stillsam upplevelse för de två unga kusinerna som fick monstret på kroken.

För att åka på en fiskeresa krävs en del planering och förberedelse att ge sig i kast med, men om man bara ska ge sig ut på lokala sjön på en liten fisketur brukar inte mycket krävas. Och det trodde heller inte kusinerna Jonathan och Joel Salomonsson, 15 respektive 16 år gamla, när de bestämde sig för att ge sig ut och fiska över helgen, som de brukar göra. Men denna helg blev något annorlunda än vad fiskehelgerna vanligen blir – kusinerna lyckades nämligen dra upp en gädda på hela 14.09 kilo och dessutom filmades hela händelseförloppet vilket man kan se här.

Fiskelycka dag två

Helgens första dagar gav knappt napp alls, de fick en gädda men den var då inte stor enligt kusinernas egen utsago och andra dagen gick det till en början ännu segare. För tidningen Norran berättar Jonathan att kusinerna började med att pröva fiskelyckan på grunt vatten, djupare vatten och även inne i vikar utan lycka. Tillslut tänkte de dock att de skulle pröva ett sista försök genom att dra en sista gång över en grynna – och då nappade det. Först fick de en liten mindre fisk och sekunderna efter det nappade det igen. Monstergäddan hade nappat på betet. Till tidningen fortsätter Jonathan att berätta om hur det först kändes som om fisken kanske vägde omkring 3 kilo men så var inte fallet, vilket kusinerna snart insåg ju närmare båten som de drog in gäddan som de då insåg måste väga snarare omkring 10 kilo. Och visst hade de rätt. Samtidigt som Jonathan höll i spöt fick Joel kämpa för att få fisken i båten, och tillslut lyckades de – och allt finns som sagt på film.